Україна і світ

Синабони з малиною: найкращий рецепт та корисні поради


Синабони з малиною – чудовий варіант неймовірної легендарної випічки. Якщо хочете порадувати свою родину, приготуйте синабони з малиновою начинкою – читайте рецепт та поради в нашому матеріалі.

Синабони з малиною: рецепт

Для начинки можна використовувати не тільки малину, але й інші ягоди: полуницю, чорницю чи ожину. Вибір за вами!

Інгредієнти:

Зараз дивляться

Для тіста:

  • молоко – 150 мл
  • цукор – 80 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • дріжджі живі – 20 г
  • вершкове масло – 60 г
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 470 г

Для начинки:

  • малина або інші ягоди – 350 г
  • цукор – 100 г
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • вода – 40 г

Для крему:

  • крем-сир чи густа сметана – 150 г
  • цукрова пудра – 60 г
  • вершкове масло – 40 г
  • сік лимона – 1 ч. л.

Додатково:

  • кориця – 1 ч. л.

Рецепт синабонів з малиною:

  1. У тепле молодо всипте цукор та розкришіть дріжджі. Перемішайте.
  2. Влийте розтоплене вершкове масло кімнатної температури, додайте ванільний цукор, сіль та яйця. Гарно перемішайте, а потім поступово введіть просіяне борошно.
  3. Змастіть миску олією, викладіть тісто і накрийте рушником. Залиште у теплі на 45 хвилин, щоб воно підійшло.
  4. Для начинки у сотейнику змішайте малину з цукром і готуйте на середньому вогні 5-10 хвилин. Крохмаль розчиніть у воді та перелийте до малини. Готуйте ще декілька хвилин, поки маса не загусне. Накрийте плівкою і дайте охолонути.
  5. Коли тісто підійде, знову замісіть його і залиште ще на 10 хвилин. Потім розкачайте його тонким шаром, рівномірно розмажте малинову начинку, посипте корицею і скрутіть в рулет.
  6. Наріжте рулет на порції. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом.
  7. Накрийте булочки рушником і залиште їх на 15 хвилин у теплому місці.
  8. Випікайте синабони з малиною в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
  9. Для крему змішайте крем-сир чи сметану, цукрову пудру і вершкове масло до однорідної консистенції.
  10. Після того як синабони випеклись і трохи охололи, змастіть їх кремом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-14 18:33:00