Україна і світ

Швейцарія знову заборонила передавати Україні боєприпаси до танків Gepard – реакція Бундестагу

Швейцарія вдруге заборонила Німеччині передати Україні боєприпаси до танків Gepard, посилаючись на свій нейтралітет у відносинах РФ та України. Тому голова комітету німецького Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман закликала переглянути ланцюги постачання озброєнь.

За її словами, Німеччина більше не може бути залежною від подібних вето.

– Що станеться, якщо на Німеччину чи одну з країн НАТО нападуть, а боєприпаси, виготовлені у Швейцарії, не поставлятимуть через цей “нейтралітет”? – нголосила вона.

Штрак-Ціммерманн нагадала, що Бундесвер також отримує зі Швейцарії боєприпаси для своєї зенітної системи Mantis, для бойової машини піхоти Puma, а також бойових літаків Tornado та Eurofighter.

– З точки зору політики безпеки світ змінився з 24 лютого, і Німеччина повинна негайно перевірити відповідні маршрути доставки при замовленні боєприпасів та змінити або скоригувати, якщо це необхідн, – сказала вона.

3 листопада Швейцарія вдруге відхилила експортний запит уряду Німеччини на постачання снарядів калібру 35 мм швейцарського виробництва до танків Gepard, які Берлін хоче передати Києву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Die Zeit

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-06 17:12:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин