Україна і світ

Шпигував за позиціями HIMARS: на Дніпропетровщині затримали агента РФ

У прифронтових районах Дніпропетровщини викрили та затримали агента РФ, який відслідковував позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та далекобійних гаубиць М777.

Як поінформували в пресцентрі Служби безпеки України, зловмисника вдалося затримати під час проведення контрдиверсійних заходів у регіоні.

Це місцевий житель, завербований російськими спецслужбами після початку повномасштабної війни. Агресор знайшов зрадника через соціальні мережі, де той неодноразово викладав позиції Збройних сил України.

За завданням кураторів він збирав дані про тимчасову дислокацію та переміщення підрозділів українських військ в області.

– Серед його основних завдань також було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту, – наголосили в СБУ.

Шпигував за позиціями HIMARS: на Дніпропетровщині затримали агента РФ / 4 фотографии

Зловмисник їздив по території регіону та спостерігав за об’єктами, а всю інформацію передавав кураторам у вигляді фото з прив’язкою до локації та детальним описом. Спілкування з окупантами відбувалося через анонімні месенджери.

Крім того, агент РФ коригував ракетні удари по Нікополю, після чого “звітував” окупантам про їх наслідки. Під прицілом ворога, зокрема, опинилися енергетичні об’єкти міста.

У зловмисника вже відбулися обшуки, під час яких правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами законспірованого спілкування зі спецслужбами РФ.

Агенту РФ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного позбавленням волі з конфіскацію майна.

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Організатори цих злочинів перебувають на тимчасово окупованій території України. СБУ проводить слідчо-оперативні дії для притягнення їх до відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно СБУ знешкодила в Миколаєві законспірованих агентів спецслужб РФ, які позиціонували себе як проросійське “підпілля”. Вони готували замовні пропагандистські сюжети та збирали розвіддані.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-29 14:23:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин