Україна і світ

Шевченко про участь збірної України на Євро-2024 та довіру до Сергія Реброва

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко розповів, на скільки важливим для України є виступ національної збірної на Євро-2024 з футболу та про довіру до головного тренера команди Сергія Реброва.

На Євро-2024 синьо-жовті розпочнуть свій шлях з матчів на стадії групового етапу проти Румунії, Словаччини та Бельгії у квартеті E.

Шевченко про участь України на Євро-2024 та Реброва

В інтерв’ю британській газеті The Guardian Шевченко сказав, що участь на Євро-2024 є дуже важливою для України.

Зараз дивляться

— Це дуже важливий момент для нас. Життєво важливо, щоб наша команда, наша федерація брала участь. Ми можемо говорити про Україну і показувати, що країна бореться і водночас намагається жити. Це такий складний момент, і наш обов’язок у спорті – показати, що ми можемо зробити все, що в наших силах, – сказав він.

Автори статті назвали винятковим досягненням вихід України на Євро-2024 з огляду на те, що синьо-жовті через повномасштабне вторгнення Росії не зіграли жодного матчу вдома.

Шевченко публічно не каже, що Україна мітить вище 1/8 фіналу, пише Guardian, але висловлює віру у головного тренера збірної Сергія Реброва, з яким раніше виступав у Динамо та національній команді.

— Ми бачимо футбол однаково. У нас дуже схоже мислення. Ми мали талант, але до нього додалися навчання, наполеглива праця, цілеспрямованість і дисципліна. Що мені завжди подобалося в Сергієві, так це його професіоналізм. Його відданість своїй справі є надзвичайною, – сказав президент УАФ.

Шевченко додав, що Ребров очолив команду у непростій ситуації, адже синьо-жовтим випало грати у відборі з Англією та Італією. Президент УАФ додав: Але ми боролися до кінця, і це спрацювало. Не лише через боротьбу, а й завдяки хорошій грі у футбол.

Перед стартом на Євро збірна України проведе останній спаринг 11 червня проти команди Молдови у Кишиневі. Факти ICTV розповідали, де дивитися онлайн матч Молдова – Україна.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 17:44:42