Україна і світ

Шахрайством заволодів чужим авто: ексочільнику Херсонської ОВА повідомили про підозру

Колишнього очільника Херсонської ОВА підозрюють у привласненні чужого автомобіля, який місцева підприємниця надала йому для службових цілей. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що мова йде про експосадовця, який був очільником Херсонської ОВА з жовтня 2021 по липень 2022 року – тобто, про Геннадія Лагуту. 

Зараз дивляться

– За матеріалами слідства, навесні 2022 року, у найгарячіший момент вторгнення рашистів, чиновник сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування для службових цілей. З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб, – розповіли у відомстві. 

Як уточнюється, у липні 2022 року посадовець скористався її відсутністю в Україні та вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса, отримавши таким чином довіреність, що уповноважила його розпоряджатися даним авто. 

В тому числі – продати або передати в оренду на свій розсуд на власних умовах.

Після цього ексочільник продав автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той перепродав його своєму керівнику назад. 

– Наразі на транспортний засіб накладено арешт. У ході експертизи встановлено, що на “нотаріальній довіреності” поставлено підроблений підпис підприємниці. Досудове розслідування та встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності триває, – сказано в повідомленні.

Підозру оголосили за двома статтями Кримінального кодексу – за шахрайство (ч. 4 ст. 190) і підробку документів (ч. 3 ст. 358).

Лагуті загрожує позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Геннадій Лагута

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-03 21:11:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин