Україна і світ

Сержантів без вищої освіти відтепер можуть призначати на офіцерські посади: роз’яснення Закону України

Умотивований та досвідчений особовий склад дає змогу Україні отримувати нові перемоги та звільняти раніше окуповані території. На даний момент первинні посади молодшого офіцерського складу комплектуються за рахунок випускників військових вишів, офіцерів запасу, сержантів і старшин, які мають вищу освіту за ступенем не нижче ніж бакалавр. Однак наразі на посадах офіцерів проходить військову службу певна кількість сержантів та старшин, які не мають вищої освіти, однак мають бойовий досвід, успішно виконують службові обов’язки на цих посадах, користуються авторитетом та довірою серед підпорядкованого особового складу.

Про це під час брифінгу в Military Media Center повідомив заступник начальника відділу військової кадрової політики ДКП Міністерства оборони України полковник Сергій Литовченко.

— Основною запорукою успішної протидії російській збройній агресії стали хоробрі чоловіки та жінки, які самовіддано виконують свій конституційний обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України у складі Збройних Сил України та інших військових формувань. 

Саме вмотивований та досвідчений особовий склад дає змогу нашій державі отримувати все нові перемоги та звільняти раніше окуповані території, — зазначив Сергій Литовченко.

За його словами, з метою підвищення укомплектованості первинних посад молодшого офіцерського складу під час дії воєнного стану, 20 березня 2023 року Верховна Рада України ухвалила Закон № 2978–ІХ «Про внесення зміни до статті 20 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період». Наразі документ передано на підпис Президентові України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Набрання чинності зазначеного Закону дозволить покращити укомплектованість первинних посад молодшого офіцерського складу військовослужбовцями із реальним бойовим досвідом та підвищити їх мотивацію щодо подальшого кар’єрного зростання на офіцерських посадах у Збройних Силах та інших військових формуваннях.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-30 12:12:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин