Україна і світ

”Серіал” Чорнобаївка добіг кінця: окупанти вивели техніку з аеродрому

Російські окупаційні війська вивели свою техніку з території аеродрому в населеному пункті Чорнобаївка (Херсонська область).

Про це поінформували в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ. Крім того, на цей факт звернув увагу OSINT-спеціаліст Тім Ерхарт, оприлюднивши відповідні супутникові знімки.

Як відомо, OSINT – це розвідка на основі відкритих джерел. Супутникові знімки аеродрому були зроблені компанією Satellogic 27 жовтня.

На опублікованих фото російської техніки не видно – лише сліди її розташування там.

– На херсонському аеродромі біля Чорнобаївки сьогодні вночі тихо. На знімках від 27 жовтня видно, що майже всю техніку було вивезено, – написав Ерхарт у своєму Twitter-акаунті.

Він додав, що натомість можна помітити числені траншеї від пересування російської техніки та окопи для неї. Ними переритий увесь аеродром. Саме в цих окопах рашисти намагалися сховати військову техніку від постійних ракетних ударів Збройних сил України.

”Серіал” Чорнобаївка добіг кінця: окупанти вивели техніку з аеродрому / 4 фотографии

Як відомо, село Чорнобаївка розташоване неподалік від міста Херсон (приблизно на відстані 11 км).

Мапа: Deep State

Від початку повномасштабного вторгнення російські війська облаштували на аеродромі біля Чорнобаївки важливий командний вузол. Як зазначає видання Defense Exspress, там розташовувалися 22 армійський корпус РФ, 7 десантно-штурмова дивізія, 127 окрема бригада розвідки та 20 мотострілецька дивізія.

Зникнення російської техніки з аеродрому може свідчити про те, що звідти остаточно виведений штаб командування угрупування військ РФ.

Як уточнює Defense Exspress, відстань від Чорнобаївки до лінії зіткнення становить близько 20 км. Тобто село та аеродром вже увійшли в прифронтову зону, через що, ймовірно, окупанти й забрали свою техніку.

А СтратКом ЗСУ звертає увагу на те, що з початку окупації Херсонщини рашисти ніколи не полишали позиції на аеродромі, навіть після потужних обстрілів українських військових, які нищили техніку та командні пункти окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через те, що російські війська після обстрілів знову й знову поверталися на аеродром та завозили туди техніку, користувачі мережі почали називати події в Чорнобаївці “серіалом”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-29 15:05:15