Україна і світ

Сексуальні стосунки після фронту: психолог пояснила до чого бути готовим

Кожна жінка військового, яка чекає коханого, сподівається, що чоловік приїде з фронту, відпочине, і вони будуть жити так, як це було раніше. Однак варто розуміти – почнеться повністю нове життя.

Наталія Пільгук, pHd медичний психолог, засновник та керівник секції ССТСР, тренінговий аналітик та супервізор УСП та УКПП, член європейської асоціації сексуальної медицини, викладач КІСПП розповіла Фактам ICTV, до чого потрібно бути готовими жінкам військових, та коли можна займатися сексом.

До чого потрібно звикнути

– Важливо усвідомити, що попереднього життя вже не буде ніколи, парам доведеться знову будувати стосунки, – наголошує експертка.

Треба прийняти різність досвіду одне одного. В жодному разі не можна знецінювати досвід ні чоловіка, ні жінки.

Зараз дивляться

Треба розуміти, що після війни у пари з’являться нові проблемні зони. Наприклад, для певного заспокоєння на війні чоловік вживав алкоголь. Або ж у жінки могли з’явитися депресивно-тривожні розлади через постійний стрес.

Чоловік може бути тяжко пораненим, це постійне лікування, реабілітація, знову ж таки стрес та нові завдання.

Партнерам доведеться прийняти нову реальність, змиритися з нею та навчитися жити по-новому.

Коли можна відновлювати сексуальне життя

– Говорити про секс варто лише тоді, коли відновиться фізичний стан, коли загояться рани, – говорить фахівчиня.

Як чоловікові, так і жінці важливо відчувати те, що вони потрібні, важливі та бажані за будь-яких умов. Саме це буде основою для відновлення сексуального життя.

Повертатися до сексу потрібно з урахуванням фізичних поранень чоловіка. Парам дуже важливо враховувати це, щоб секс був у задоволення.

– Сексуальне життя буде дещо іншим, з певними нюансами, бо треба буде пристосовуватися до нових реалій, але все одно буде, і якщо попрацювати, буде якісним, – зазначає психологиня.

Головне – бажання рухатися разом. Треба усвідомлювати – буде тяжко, можуть бути конфлікти, але бажання має бути в обох партнерів.

Наталія наголошує – в парі психологічно поранені будуть обидва партнера: так, хтось менше, хтось більше, але обом потрібне буде відновлення. Тому важливо, щоб було спільне бажання знову будувати нові стосунки та сексуальне життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-05 10:54:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин