Україна і світ

Саудівська Аравія та Росія планують різко скоротити видобуток нафти – FT

Росія та Саудівська Аравія на засіданні ОПЕК+ планують оголосити про різке скорочення видобутку нафти.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що розмір скорочення видобутку ще належить узгодити. Але Саудівська Аравія і РФ наполягають на скороченні на 1-2 млн барелів на день або більше – як варіант, поетапно протягом кількох місяців.

Аналітики видання вважають, що у відповідь США будуть змушені вжити заходів, зокрема вивільнити нафту зі стратегічних резервів.

Засідання членів ОПЕК та інших виробників відбудеться 5 жовтня у Відні. У ньому візьме участь віцепрем’єр РФ Олександр Новак. Найімовірніше, що він підтримає суттєве скорочення видобутку, “оскільки російська нафта вже продається з великою знижкою”.

Можливе скорочення видобутку стане найбільшим з початку пандемії і може призвести до різкого стрибка цін на нафту.

– Ціни залишаються високими за історичними стандартами, і, оскільки ймовірність значного скорочення видобутку стає зрозумілою, нафта Brent, міжнародний еталон, у середу зросла до $91,50 за барель, що на 8% більше, ніж минулого тижня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напруженість між Саудівською Аравією, найбільшим у світі експортером сирої нафти, та США, найбільшим у світі споживачем, виникає, коли аналітики попереджають про поглиблення глобальної енергетичної війни, спровокованої вторгненням Росії в Україну, – пише FT.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 16:10:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин