Україна і світ

Росіяни знають, що їм кінець після отримання Україною далекобійних ракет до HIMARS – Буданов

Глава ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що поява в Україні першої із дюжини американських систем залпового вогню високої точності HIMARS вже чимало змінила правила гри у війні проти РФ.

Про це він сказав у коментарі Washington Post, опублікованому 24 липня.

Журналісти видання зазначають, що HIMARS виявилися настільки ефективними, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав надавати їм пріоритет при наведенні на мету.

Для цього, на думку журналістів, Москва хоче купити безпілотники у Ірану – на думку росіян, вони мають допомогти знайти та знищити системи HIMARS.

Повідомляється, що РФ раніше заявила про ураження не менше чотирьох систем озброєння, проте Буданов наголошує, що Україна не втратила жодного з цих РСЗВ.

Тим часом командир батальйону 93-ї механізованої бригади України Богдан Дмитрук повідомив, що після недавнього удару HIMARS по ворожому складу боєприпасів в Ізюмі, розташованому на південний схід від другого за величиною міста України Харкова, російські обстріли стали “у 10 разів меншими”, ніж раніше.

Проте в адміністрації Байдена не поспішають розподіляти ракетні системи.

Буданов зазначив, що найбільш далекобійною системою, яка зараз знаходиться в арсеналі України, є Точка-У – система ще радянських часів із максимальною дальністю близько 75 миль.

Проте їх у розпорядженні України залишилося дуже мало, наголошує голова ГУР.

– Якщо ми отримаємо далекобійні боєприпаси, ми використовуватимемо їх. І росіяни знають, що у будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець, – резюмував він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від США 30 HIMARS і безліч боєприпасів до них.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 02:03:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин