Україна і світ

російські військові незадоволені командуванням та забезпеченням

Про це в прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк. За її словами, ворог на півдні продовжує використовувати тактику, яка має на меті продемонструвати, що в них нібито є багато сил і вони готуються до активних дій на всіх напрямках. 

— Це проявляється в різних способах просування ДРГ, зокрема й по островах у дельті Дніпра, де вони намагаються розташувати десь свій спостережний пост, десь щось на кшталт блокпоста чи опорного пункту. Але наша робота у відповідь є досить результативною. Наприклад, лише за минулу добу було знищено ворожий блокпост, спостережний пост і склад з боєприпасами на островах у дельті Дніпра, де вони намагалися їх розташувати. Ворог створює там ефект своєї присутності для того, щоб наблизитися, проводити обстріли та стежити за діями Сил оборони, бо нервує й розуміє, що й у нас потужності є, — повідомила капітан 1 рангу Наталія Гуменюк. 

За її словами, на поки що окупованих територіях Херсонщини кількість окупантів періодично змінюється. Це пов’язано з тим, що їм потрібні сили навіть для того, щоб наводити лад у середині своїх підрозділів, де морально-психологічний стан є низьким.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Вони незадоволені командуванням, забезпеченням. Тому що наша робота з перекриття логістики результативна. Днями туди було направлено десь 200 військовослужбовців росгвардії для того, щоб посилити тиск на місцеве населення й навести лад у середині підрозділів, де просинається цей бунтарський дух, — зауважила Наталія Гуменюк. 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-14 10:40:26