Україна і світ

Родила здоровую дочку: роженицу с острым панкреатитом и ее ребенка спасли во Львове


У пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні святкували народження дитини – дівчинки. Історію її мами медики вважають особливою, бо, власне, саме завдяки неймовірним зусиллям лікарів кількох відділень 22-річна Надія змогла народити здорове маля і вижити сама.

Для порятунку об’єдналися хірурги, урологи, гінекологи, неонатологи

– Надію з Буська можемо зарахувати до списку наших особливих пацієнток, – каже Володимир Солощенко, завідувач пологового відділення.

Як розповів лікар, до щасливого дня виписки Надія шість тижнів перебувала під професійною опікою медиків лікарні.

Породілля, що чекала на первістка, страждала на гострий панкреатит і біль у нирках. Для порятунку молодої жінки і її дитини долучилися фахівці хірургії, урології, пологовлого відділення, відділення неонатального догляду та відділення інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених.

Зараз дивляться

Усі розуміли, ситуація вкрай складна.

– З перших хвилин перебування Надії у лікарні ми були на постійному контакті із хірургом, урологом, неонатологом, –  розповідає акушер-гінеколог Олександр Паєнок.

Передусім, урологи встановили пацієнтці сечовідний стент, потім виконали папілотомію, кесарів розтин  та згодом провели ще одне оперативне втручання – холецистектомію.

Дівчинку назвали Емілія

І нарешті щасливе завершення історії. Народилася здорова дівчинка вагою 2 кг 300 г, а вже при виписці маленька Емілія важила 3 кг 500 г.

Ось така історія про Надію, Емілію і команду лікарів, які проявили професійність, людяність і підтримку.

Надія і її чоловік Іван вдячні медикам Львівської обласної клінічної лікарні за два врятованих життя – мами і доньки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Львівська обласна клінічна лікарня

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 11:44:38