Україна і світ

РФ знову втручатиметься – у Bloomberg назвали мету

Супротивники США на чолі з Росією намагаються вплинути на президентські вибори 2024 року за допомогою найманих комерційних фірм і використання генеративного штучного інтелекту.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на американських чиновників.

Втручання РФ у вибори в США

За словами чиновників Офісу директора національної розвідки США, Росія становить найсерйознішу загрозу в цьому виборчому циклі.

Зараз дивляться

– Москва, ймовірно, розглядає вибори як можливість для досягнення своїх більш широких цілей, таких як підрив підтримки військових зусиль України, підрив довіри до демократичних інститутів і підрив довіри до США в більш широкому сенсі, – пише видання.

На думку співрозмовників, Росія може скористатися соціальними розбіжностями у США, зокрема протестами в студентських містечках на підтримку палестинців у війні в Газі.

Щодо Ірану, на виборах 2024 року йому відводиться роль агенту хаосу, який має сіяти внутрішні чвари і навіть пропагувати насильство.

– Водночас Китай поки що дотримується більш обережного підходу і усвідомлює потенційний негативний вплив, який може супроводжувати втручання у вибори, – вважають американські чиновників.

Центр протидії зовнішньому зловмисному впливу при Офісі директора національної розвідки США, який розпочав роботу у вересні 2022 року, намагатиметься протидіяти цим загрозам за допомогою аналізу медіа. Зокрема, центр має на меті встановити, чи створюються медіа синтетичним шляхом, чи керують ними іноземні агенти.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-13 08:31:48