Україна і світ

РФ хоче затопити території, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ: Подоляк про замінування Каховської ГЕС

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про плани командувача Об’єднаного угрупування військ у повномасштабному вторгненні Росії в Україну Сергія Суровікіна.

На думку Подоляка, Російська Федерація готує техногенну катастрофу в Україні, зокрема, за допомогою мінування окупантами Каховської гідроелектростанції.

screenshot 17

Подоляк вважає, що справжній план Суровікіна полягає у мінуванні дамби та трансформатів Каховської ГЕС, примусовому вивезенні українців та переселенню нелояльного населення до Росії, затопленні тимчасово окупованої території України для зупинення контрнаступу ЗСУ та перекриття власного відступу.

Якщо ж говорити коротко, то радник глави Офісу президента вважає, що Російська Федерація готується влаштувати техногенну катастрофу в Україні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС – один з великих енергообʼєктів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, дамба ГЕС утримує обсяг близько 18 млн куб. м води. Якщо російські терористи підірвуть цю дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-21 01:20:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин