Україна і світ

РФ намагається вплинути на вибори в США, поширюючи дезінформацію – АР

В американській розвідці попередили про низку дезінформації, яку поширює Росія напередодні виборів у США.

Про це заявили представники Офісу директора національної розвідки США під час брифінгу для ЗМІ. 

РФ поширює дезінформацію про вибори в США

Це попередження з’явилось після кількох бурхливих тижнів в американській політиці, які змусили Росію, Іран і Китай переглянути деталі своїх пропагандистських намірів. 

Зараз дивляться

За словами представників розвідки, незмінною залишається рішучість цих країн заполонити інтернет неправдивими заявами про демократію США, щоб підірвати довіру до виборів. 

– Американська громадськість має знати, що контент, який вони читають в інтернеті, особливо в соцмережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників або походить зі Сполучених Штатів, – сказав представник Офісу директора національної розвідки, який проінформував журналістів на умовах анонімності. 

Зазначається, що Росія продовжує становити найбільшу загрозу, коли мовиться про дезінформацію під час виборів. Хоча є ознаки того, що Іран розширює свої зусилля, а Китай діє обережно. 

Які методи використовує Росія для поширення пропаганди в США

Посадовці під час брифінгу з журналістами зауважили, що групи, пов’язані з Кремлем, все частіше наймають маркетингові та комунікаційні компанії в Росії, щоб передати частину роботи зі створення цифрової пропаганди на аутсорсинг, аби приховати свої сліди.  

Таким чином, дві такі компанії потрапили під нові санкції США, оголошені у березні.  

Влада США стверджує, що дві російські компанії створили фейкові вебсайти та профілі в соцмережах для поширення кремлівської дезінформації. 

Зазначається, що дезінформація РФ може бути зосереджена на кандидатах або голосуванні, або на питаннях, які вже є предметом дебатів у США, таких як імміграція, злочинність або війна в секторі Гази. 

Однак кінцева мета – змусити американців поширювати російську дезінформацію, не ставлячи під сумнів її походження.  

За словами посадовців, люди набагато частіше довіряють і репостять інформацію, яка, на їхню думку, надходить із внутрішнього джерела. 

Підроблені вебсайти, створені для імітації американських новинних видань, і профілі в соціальних мережах, згенеровані штучним інтелектом, – це лише два методи, які використовує РФ. 

Одним із показників загрози є те, що офіційні особи, які відстежують іноземну дезінформацію, стверджують, що протягом виборчого циклу 2024 року вони видали вдвічі більше попереджень політичним кандидатам, лідерам уряду, виборчим комісіям та іншим особам, які стали мішенню іноземних груп, ніж у циклі виборів 2022 року. 


Джерело: AP, Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 10:22:05