Україна і світ

РФ готова пожертвувати фронтом на Харківщині заради захисту Курської області — ISW

Російське військове командування перекидає в Курську область більш досвідчені та краще забезпечені підрозділи зі сходу або півдня України – для протистояння просуванню українських сил.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Перекидання військ РФ у Курську область

Один із російських військкорів 9 серпня стверджував, що в районі Рильська діють частини 44-го армійського корпусу (Ленінградський військовий округ) Північного угруповання військ. Це свідчить про те, що російське військове командування може перекидати частини Північного угруповання військ із півночі Харківської області, у відповідь на українську операцію в Курській області.

Зараз дивляться

На думку аналітиків, якщо слова цього військкора правдиві, то це свідчить про те, що російське військове командування оцінює українську операцію на Курщині як більш загрозливу і серйозну, а тому можна пожертвувати боями на Харківщині.

– Значна передислокація елементів Північного угруповання військ у Курську область припускає, що російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області – це необхідна жертва, щоб адекватно відповісти на українське вторгнення й уникнути передислокації з пріоритетніших ділянок фронту, – зазначають аналітики ISW.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-10 11:45:06