Україна і світ

Резніков розповів, як проходить навчання воїнів ЗСУ в країнах НАТО та ЄС

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що наразі десятки країн навчаючи українських бійців на своїй території.

Про це він заявив на онлайн-конференції Forbes Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни.

За його словами, тільки британська програма передбачає навчання 30 тис. українських воїнів. Наразі є домовленості про три етапи навчання по 10 тис. Зараз закінчується навчання перших 10 тис. бійців.

– Британці вчать українських військових усім азам на полігоні, зокрема й тактичної медицини. Крім того, українські захисники повернуться не тільки підготовленими, а й вдягнутими та з системами захисту: йдеться про шоломи, бронежилети, аптечки — все крім стрілецької зброї. Тобто це не просто навчання, а ще й підтримка, — розповів Олексій Резніков.

Очільник оборонного відомства розповів, що окрім формату Рамштайн є ще Копенгагенська донорська конференція.

Там до програм навчання воїнів ЗСУ приєдналися практично всі скандинавські країни: Норвегія, Данія, Швеція, а також країни Балтії, Польща, Словаччина, Чехія.

Голова міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт також підтвердила навчання українських військових.

– Тобто Україні з навчанням армії допомагає практично весь блок країн НАТО та ЄС, та навіть ті країни, які поки не входять до Альянсу, як-от Швеція та Фінляндія, – наголосив Олексій Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше повідомлялося, що Франція, Польща та Німеччина дали згоду на створення спеціальної європейської місії для навчання українських військових на території ЄС.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-06 18:22:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин