Україна і світ

Резніков: РФ щодня втрачає близько 600 військових, Україна – десяту частину від цього

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Збройні сили України щодня ліквідують на полі бою близько 500 чи 600 російських загарбників. А Україна втрачає десяту частину від цього.

Про це Резніков сказав в інтерв’ю британській телерадіокомпанії ВВС.

За словами міністра, Росія може спробувати зібрати сили, боєприпаси та зброю для наступу з районів, які вона вже окупувала на півдні та сході України.

Щодо ситуації на фронті, то Резніков зазначає, що ситуація в Соледарі дуже складна, але під контролем. Міністр оборони заявив, що в атаках на місто використовуються найманці Вагнера – хвиля за хвилею, – що призвело до великої кількості втрат із російської сторони.

Резніков вважає, що власник ПВК Євген Пригожин зацікавлений у можливій економічній вигоді від захоплення Соледара, де розташовані найбільші в Європі соляні шахти.

– Вони зароблятимуть гроші на крові, – сказав він.

При цьому глава оборонного відомства України зазначив, що будь-які територіальні придбання матимуть для Росії надзвичайно символічне значення. Вони прийдуть після низки принизливих невдач, зокрема хаотичний відступ із північно-східного району Харкова та відхід із Херсону.

Росія могла втратити під Бахмутом та Соледаром на Донеччині до 20 тисяч солдатів. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-13 15:20:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин