Україна і світ

Республіканці хочуть посилити контроль над передачею озброєння Україні

Республіканці Палати представників планують чинити тиск на адміністрацію Байдена, щоб вона суттєво посилила нагляд за озброєнням вартістю майже 20 млрд доларів, який США поставили в Україну з початку російського вторгнення в лютому.

При цьому ключовий республіканець Майк Тернер підтримав відправлення Україні озброєння далекої поразки для захисту від російської агресії.

Станом на 1 листопада було проведено лише дві інспекції постачання, що становить близько 10% від 22 000 одиниць зброї, які США поставили Україні.

Офіційні особи повідомили, що Державний департамент США має обмежений бюджет для інспекторів із озброєнь для України і що адміністрація Байдена вживає заходів, щоб її не розглядали як безпосереднього учасника, побоюючись ескалації війни.

Генерал Патрік Райдер, прес-секретар Пентагону, раніше заявив, що існують практичні обмеження щодо відстеження поставок. Контроль здійснюються, коли і де дозволяють умови безпеки, але не відбувається поблизу лінії фронту російської війни проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але член палати представників Кевін Маккарті (республіканець від штату Каліфорнія), який, ймовірно, буде речником Палати представників, раніше попередив адміністрацію Байдена, що для України не буде карт-бланшу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 10:31:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин