Рецепт домашнього печива на смальці: як приготувати з простих інгредієнтів
Сьогодні у нас рецепт печива на смальці, того самого, простого у приготуванні та хрусткого! Чим не ідеальний рецепт до чаю, кави чи молока?!
Основний секрет цього печива – смалець, що надає випічці особливої текстури та цікавого смаку.
Отже, рецепт печива на смальці без сметани та поради щодо приготування та випікання – читайте в матеріалі.
Домашнє печиво на смальці: рецепт
Смалець – це не лише традиційний, а й економний інгредієнт. Його використовували ще наші бабусі для випічки, адже він робить тісто більш розсипчастим.
Інгредієнти:
- борошно – 250−300 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 0,5 склянки
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- смалець – 5 ст. л.
- розпушувач – 1,5 ч. л.
Замість розпушувача можна використати звичайну харчову соду, попередньо погасивши її оцтом чи соком лимона.
Рецепт печива на смальці покроково
- Яйце гарно збиваємо з цукром і ванільним цукром. Це забезпечить печиву легкість.
- Смалець розтоплюємо на повільному вогні, а потім залишаємо трохи охолодитися.
- Вливаємо смалець до збитого яйця та гарно перемішуємо.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово вводимо до яєчної маси.
- Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 30 хвилин.
- Потім тісто розкочуємо на присипаному борошно столі та формочками вирізаємо печиво.
- Деко застеляємо пергаментом, викладаємо печиво і випікаємо у духовці за 180 градусів близько 15 хвилин.
Готове печиво можна посипати цукровою пудрою, що додасть йому ще більшої ніжності.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 11:54:00