Україна і світ

Ракетний дивізіон РФ на Херсонщині втратив до 60% особового складу та техніки – Генштаб

Один з артилерійських дивізіонів російської армії на Херсонському напрямку втратив до 60% особового складу та техніки, внаслідок чого вважається небоєздатним. Через ускладнення логістики у підрозділах ворога не вистачає пального та боєприпасів.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ. Російська армія продовжує зазнавати втрат. Зокрема, у Херсонській області біля Голої Пристані ворог втратив близько 70 осіб, більш ніж половина з них – вбитими.

Українським воїнам вдалося успішно відбити низку атак на декількох напрямках, зокрема, в районах населених пунктів Питомник, Руські Тишки, Григорівка, Зайцеве, Майорськ, Миколаївка Друга, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Долина та Опитне у Донецькій області.

Біля населеного пункту Таврійськ знищено дві самохідні артилерійські установки Акація, ще дві – пошкоджено, втрати живої сили уточнюються.

Крім цього, російські окупаційні війська продовжують порушувати усі норми міжнародного гуманітарного права. Зокрема, у Куп’янську Харківської області, загарбники незаконно утримують близько 40 осіб місцевих громадян у місцевому відділку поліції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З приватного сектору населеного пункту Козацьке Херсонської області примусово виселяють місцевих жителів. Знову фіксуються випадки розміщення озброєння та військової техніки в подвір’ях навчальних закладів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-07 21:55:49