Україна і світ

Ракетні комплекси Іскандер стали на бойове чергування у Білорусі – Лукашенко

Білорусь поставила на бойове чергування системи протиповітряної оборони та ракетні комплекси Іскандер, які передала Росія.

Про це на конференції за підсумками переговорів з президентом Путіним, заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає УНН.

– Ми сьогодні поставили на бойове чергування комплекс С-400, який ви (Володимир Путін – ред.) передали Білорусі та комплекс Іскандер, який ви також передали нам, – заявив Лукашенко.

Ймовірно, саме з Іскандерів ворог завдав ударів по українських аеродромах на самому початку вторгнення 24 лютого 2022 року, та атакували аеропорт у Житомирі 27 лютого 2022 року.

Ще Путін заявив, що білоруські військові льотчики пройдуть навчання для керування літаками зі спеціальною бойовою частиною. Ймовірно, з ядерними боєголовками. За словами Лукашенка, такі літаки вже є у Білорусі.

За словами російського диктатора, поточне військове співробітництво РФ та РБ буде посилюватися – спільні навчання, військова промисловість, єдина система ППО тощо.

Нагадуємо, ОТРК Іскандер – це сімейство комплексів: Іскандер, Іскандер-М, Іскандер-К, Іскандер-Е. Вони є розробкою Конструкторського бюро машинобудування у місті Коломна Московської області.

Серед головних цілей Іскандерів – знищення систем ППО та ПРО противника, а також найважливіших об’єктів на дальності до 500 км. Окрім фугасних та касетних боєприпасів, Іскандери можуть нести ядерний боєзаряд потужністю до 50 кілотонн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

С-400 – зенітна ракетна система великої та середньої дальності. Призначена для знищення усіх сучасних та перспективних засобів повітряно-космічного нападу, в тому числі гіперзвукових.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-20 02:37:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин