Україна і світ

Рада ЄС схвалила ще €500 млн військової допомоги для України: на що підуть кошти

Рада ЄС затвердила досягнуту раніше політичну домовленість про виділення для України ще €500 млн військової допомоги.

Як поінформували в пресслужбі цього органу, з урахуванням нового, вже п’ятого траншу загальна сума підтримки, яку виділив Євросоюз нашій державі з початку повномасштабної війни, зросла до €2,5 млрд.

Кошти надійдуть через Європейський фонд миру (European Peace Facility) – спеціальний інструмент Євросоюзу, черрез який покривається фінансування у військовій та оборонній сферах.

– Сьогодні Рада ЄС схвалила два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру, спрямовані на посилення підтримки Євросоюзом можливостей та стійкості Збройних сил України для захисту територіальної цілісності і суверенітету держави, а також захисту цивільного населення від військової агресії РФ, що триває, – йдеться в повідомленні.

У Раді ЄС уточнили, що, згідно з пріоритетами, які визначив Київ, кошти будуть розподілені так:

• €490 млн – на військову техніку, призначену для завдання смертоносних ударів російським окупантам із оборонною метою;

• €10 млн – на обладнання та витратні матеріали, такі як засоби індивідуального захисту, аптечки та пальне.

Як наголосив високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, Євросоюз продовжує непохитно підтримувати Україну в її боротьбі за незалежність та свободу.

– Україна потребує більше зброї, ми її надамо. У цьому контексті держави-члени ЄС погодилися мобілізувати п’ятий транш військової допомоги в розмірі €500 млн, – зазначив Боррель.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Рада ЄС погоджувала виділення військової підтримки для України чотири рази – 28 лютого, 23 березня, 13 квітня та 23 травня. Сума допомоги завжди становила €500 млн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 20:22:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин