Україна і світ

Путін не отримав від Сі Цзіньпіна гарантій всеосяжного партнерства – ISW

За підсумками переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном у Москві російський диктатор Володимир Путін не отримав всеосяжного двостороннього партнерства, на яке сподівався, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

– Путін не зміг забезпечити двостороннє партнерство з Китаєм без обмежень, на яке він, ймовірно, сподівався. Путін і Сі підписали спільну заяву РФ і КНР про поглиблення всеосяжного партнерства і стратегічного співробітництва, що вступає в нову еру 21 березня, – наголошують вони.

На думку аналітиків, зобов’язання, взяті Сі і Путіним, “були помітно однобокими”, вказуючи на те, що китайський лідер погоджується на більш стриману версію російсько-китайських відносин.

За їхніми словами, Сі похвалив Путіна, підтвердив відданість Китаю РФ у Радбезі ООН і посилив позицію КНР щодо “політичного врегулювання” війни в Україні, але не пішов далі цих заяв, більш того – навіть не обмовився про наміри надавати підтримку Росії у війні, “окрім розпливчастих дипломатичних запевнень, що, ймовірно, є кроком назад порівняно з тим, чого Путін сподівався домогтися в ході переговорів”.

Зараз дивляться

У ISW вважають, що Путіну, ймовірно, не вдалося заручитися саме тим партнерством, якого він потребує, водночас він назвав ці переговори “дуже змістовними”.

– У такій риториці помітно бракує формулювань, які зазвичай використовуються в дипломатичних заявах, що вказують на те, що обидві сторони досягли остаточних і предметних домовленостей, – підсумували аналітики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше західні ЗМІ писали, що після візиту до Москви, який закінчується сьогодні, 22 березня, лідер КНР Сі Цзіньпін може зателефонувати Володимиру Зеленському.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-22 12:38:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин