Україна і світ

Путін, ймовірно, хотів дати Білорусі ядерну зброю ще до вторгнення в Україну – ISW

Російський диктатор Володимир Путін, імовірно, намагався розмістити ядерну зброю в Білорусі ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував розмістити ядерну зброю Росії на території Білорусі 30 листопада 2021 року, а Білорусь на референдумі в лютому 2022 року вилучила конституційний пункт, який закріплював нейтральний статус країни.

Зараз дивляться

У січні та лютому 2022 року у ISW прогнозували, що Путін може спробувати розмістити тактичну або стратегічну ядерну зброю в Білорусі в межах ширших зусиль із поглиблення російського контролю над Мінськом.

– Путін, ймовірно, утримався від розгортання зброї в Білорусі на початку вторгнення 2022 року, щоб зберегти можливість розмістити її в рамках майбутньої російської інформаційної операції з маніпулювання Заходом, – вказують фахівці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що планує розмістити на території Білорусі ядерну зброю. Диктатор підкреслив, що мова йде про тактичне ядерне озброєння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-26 11:38:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин