Суспільне мовлення

“Прямо в мою хату”: травмована внаслідок обстрілу львів’янка готується до операції

Львів’янка Ольга Дзаганія медсестра. Тричі їздила з колегами до Покровська, аби рятувати поранених внаслідок обстрілів. 6 липня російська ракета влучила у її будинок у Львові.

Зараз травмована жінка у лікарні та готується до операції. Суспільне поспілкувалось з Ольгою.

Ольга Дзаганія — львів’янка, в чий дім влучила російська ракета. Перебуваючи на лікарняному ліжку, згадує ніч з 5 на 6 липня.

“Тривоги не чула, заснула. Я погано сплю, тому випила снодійне і спала. Мене розбудило те, що вилетіло вікно. Це був перший вибух. Можливо, це мене і врятувало. Я одягла халат, тільки встигла встати між двома дверима і буквально за хвилину — вибух. І таке влучання, наче в мою квартиру”, — розповідає Ольга Дзаганія.

Фото: Суспільне Львів

Жінка проживала на четвертому поверсі. Розповідає, що після вибуху її накрило зруйнованою плитою.

“Почалась пожежа. Я відчуваю, що в мене волосся підгоряє. Волосся горить, я піском задихаюся, бо не маю чим дихати. Мене засипає піском. І я ту плитку скидаю і тільки кажу: “Господи, врятуй мене!”. І полилася вода. На 5-му поверсі офіцер жив. Напевно, це його труби. Я думала спершу, що то дощ. Але це була вода, яка просто лилась мені на голову. Та вода так лила і загасила пожежу”, — пригадує Ольга Дзаганія.

Ольга розповідає, колись працювала в Росії у військовому містечку ракетних військ. А тепер російська ракета повністю зруйнувала її квартиру.

“Прямо в мою хату! Вирва просто. Нічого нема. Тільки місяць на небі. Шкода мені, що вони б’ють тепер тими ракети по нас. І ракета Путіна прилетіла мені у квартиру. Те, що я там служила — мені боляче це, дуже боляче. Та ми – народ сильний. Ми вистоїмо”, — каже жінка.

Ольга Дзаганія — медсестра. Каже, у 2022 році тричі їздила з колегами до Покровська рятувати тих, хто постраждав від обстрілів. Тепер вона готується до операції та реабілітації, розповів завідувач відділення травматології медзакладу Володимир Мельник.

постраждала

Завідувач відділення травматології Володимир Мельник. Фото: Суспільне Львів

“Постраждалу доставили у стані середньої важкості з діагнозом “закритий перелом середньої нижньої третини лівої стегнової кістки, множинні рани тіла”. Надалі на неї чекає відновлення, лікування. І десь протягом восьми місяців, вона б мала повноцінно одужати”, — говорить завідувач відділення травматології Володимир Мельник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ольга ж каже, після одужання планує знову повернутися до роботи в медицині.


Джерело: Суспільне мовлення України