Україна і світ

Пропозиція Макрона щодо залучення військ в Україні: Зеленський назвав 4 аспекти

Фото: Офіс президента

Ідея президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну має чотири аспекти.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю бразильським журналістам.

Передусім пропозиція французького президента стосується тренувальної місії.

Зараз дивляться

– Це важливий момент і це скорочує підготовку наших бригад. Якщо тренувальна місія у Франції, Польщі, Німеччині – то це говорить про те, що ми повинні відправити своїх військових, вони тренуються, потім вони повертаються. Це два місяці, як мінімум. А якщо тренувальні місії на території України, то ми скорочуємо час. Це вигідно – і фінансово, і практично. І тому ось така присутність представників тієї чи іншої країни може бути, – пояснив голова держави.

Другий аспект присутності іноземних військ в Україні – хаби з ремонту нашої військової техніки.

– Те саме – ми відправляємо техніку у ті країни, де вона виробляється, тому що там здебільшого йде ремонт. І щоразу ти очікуєш ті чи інші деталі, і це дуже довго. Тобто хаби з представниками СЕО тих чи інших компаній, щоб вони були на нашій території – це правильно. Зараз війна, потім війна закінчиться і ми будемо далі виробляти зброю і будемо її продавати. Тобто це ні тільки війна безпеки, це і про бізнес, – додав Зеленськм

І третій варіант залучення французьких військ – це посилення кордонів, оскільки Росія постійно погрожує перетином кордонів України й інших країн.

– Тобто третя пропозиція – посилення українських кордонів і не тільки українських, через те, що Росія може їх перетнути з боку Білорусі. Ми дуже позитивно до цього ставимося, якщо є можливість посилити кордони і для нас, і для Польщі, – говорить голова дежрави.

Ідея Макрона щодо відправлення військ – четвертий аспект

Четверта історія щодо військ на нашій території – країни-партнери можуть допомагати Україні у збитті ворожих ракет, як це було у випадку атаки на Ізраїль.

– Які війська? А що було в Ізраїлі? Літаки. Літаки, які стріляли по ракетах. Якщо нам пропонується, наприклад, авіація Франції, Німеччини, Польщі, Британії, неважливо кого, яка підіймається в небо на територіях своїх держав, якщо ця авіація буде підійматися над територією країн, які наші сусіди, і будуть збивати ракети, які безумовно летять по Україні, але можуть прилетіти і на ті території, як вже було зафіксовано факти з Польщею та Румунією, то нехай вони збивають ці ракети. Я буду тільки вдячний за це. Якщо такі пропозиції будуть нам, то чому ні, – сказав президент.

Водночас Зеленський зазначив, що не чув від французького президента Еммануеля Макрона пропозиції щодо введення його армії на територію України.

– Такий сигнал, що армія Франції прийде на територію України і буде воювати разом з нами проти Росії, то я такого від Еммануеля не чув, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-20 16:52:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин