Україна і світ

Прокинулись свідомі росіяни чи ІПСО? Військовий експерт про “ДРГ” у Брянській області РФ

2 лютого з’явилась інформація, що нібито “українська ДРГ” проникла до Брянської області РФ та взяла у заручники мешканців села Сушани, і там триває бій.

При цьому у Telegram-каналі Російського добровольчого корпусу було опубліковане відеозвернення із бійцями із жовтими стрічками, які заявляють, що “прийшли не як ДРГ”, вони закликають росіян “боротися з путінським режимом”.

Що це, чергова російська провокація чи свідомі росіяни йдуть проти диктатора Кремля Володимира Путіна – читайте далі у матеріалі.

Зараз дивляться

Військовий експерт Олекса Руденко не виключає варіант ІПСО.

– Те, що росіяни постійно будуть стверджувати, що у них там всюди українські ДРГ – це теж правда. Всі варіанти можливі, тут немає якоїсь жорстко закріпленої версії, яка б йшла в розрізі з тією інформацією, яка є. Є якась інформація, цілком можливо, що це інформаційний вкид, а також можливо, що реальність, яку ми до кінця не усвідомлюємо, – висловив думку військовий експерт.

При цьому, Олекса не вірить у існування “хороших росіян”

– У мене не має впевненості, що на території РФ у тилу розвивається якийсь рух, який буде нібито вчиняти якісь дії аби повалити режим Путіна. Я прост в це не вірю, тому що я уявляю, як вони мислять. Уявити собі, що в них є якийсь розвинутий антиурядовий чи антипутінський рух мені, наприклад, важко. Тому я не вірю, що це вчинили якісь “хороші росіяни”, які взялися до зброї і воюють проти власного уряду, – каже він.

Крім того, військовий експерт не відкидає варіант, що українські розвідувальні загони могли провести таку спецоперацію.

– Я не можу відкидати, що наші розвідувальні загони можуть перебувати на території країни-агресора. Це абсолютно законно. Але в мене немає цьому ніяких підтверджень. Наші могли проникнути на всі території РФ не тільки у прикордонні терени Брянської області, а й, наприклад, куди-небудь далі. Є військові об’єкти російські, є аеродроми, – каже він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але зазначимо, що в Офісі президента, Держприкордонслужбі та Генштабі ЗСУ відкидають будь-яку причетність до цієї провокації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-02 20:57:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин