Україна і світ

Президент закликав ОБСЄ стати співтворцем перемоги над російським терором

Президент України Володимир Зеленський закликав ОБСЄ стати лідером у боротьбі з російським терором і «творцем миру» на європейському континенті.

Про це глава держави наголосив, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ.

«Я закликаю вас зробити все можливе, щоб ОБСЄ була серед тих, хто реально здатний зупинити терор і допомогти притягнути російських убивць і катів до справедливої відповідальності. Якщо ви можете діяти ефективно на рівні ваших національних парламентів, то треба, щоб могли діяти й парламентські асамблеї – і не тільки на рівні словесних засуджень

Ми в Україні бачимо, хто реально допомагає, а хто сприймає російський терор як частину телевізійної картинки. Ми бачимо, хто намагається заради миру зламати все, що заважає, а хто вдає, ніби тут якийсь геноцид онлайн – дивляться і чекають, що Росія якоїсь миті сама зупиниться чи що хтось якось натисне кнопку «пауза». Ми бачимо, хто проявляє людяність, рятуючи людей, а хто тихенько думає, ніби українцями можна просто пожертвувати.

Ми все це бачимо. Світ це бачить. І обов’язково будуть висновки.

Висновки щодо конкретних лідерів, які побоялися справжнього лідерства. Висновки щодо конкретних міжнародних організацій, які самі себе протиставили руху історії. Висновки щодо конкретних країн, яких, на жаль, скував страх. Саме зараз і саме на основі дій чи відсутності дій під час російської терористичної війни визначається доля дуже багатьох у світі.

І я закликаю вас робити все можливе, щоб Організація з безпеки та співробітництва у Європі стала співтворцем перемоги над російським терором, а отже, співтворцем миру на нашому континенті.

Я вдячний принциповому головуванню в асамблеї та за сумлінну роботу в комітетах і на рівні національних делегацій за все те, що слугує захисту наших із вами цінностей і допомагає ізоляції Росії за терор. І я закликаю поширити цю принциповість та сумлінність на процедурну архітектуру асамблеї й на ОБСЄ загалом. Настав час цієї реформи!

І, звичайно, щоб нарешті зупинити лік місяців війни й почати відлік років миру, треба використати всі національні та міжнародні можливості для тиску на державу-терориста. Будьте в цьому лідерами – і будете лідерами в русі до миру», – зазначив Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-24 16:04:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин