Україна і світ

Президент України провів у Молдові багатосторонню зустріч у межах коаліції винищувачів

Під час візиту до Молдови для участі в саміті Європейської політичної спільноти Президент України Володимир Зеленський провів неформальну зустріч із лідерами європейських країн у межах коаліції винищувачів.

Зокрема, у переговорах взяли участь: Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

modlov

Лідери обговорили практичні питання, пов’язані з початком тренування українських пілотів на винищувачах F-16 та літаках інших типів. Сторони домовилися почати цей процес найближчим часом.

Учасники зустрічі також торкнулися питань майбутнього постачання літаків і створення необхідної для них інфраструктури.

Президент України та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків («Небесного щита України») на наступній зустрічі у форматі «Рамштайн».

Під час зустрічі Володимир Зеленський також порушив питання щодо необхідності формування коаліції «Петріотів» на тлі посилення ракетних обстрілів українських міст із боку росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Офіс Президента України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-01 22:36:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин