Україна і світ

Прем’єр-міністр: Сьогодні росія здійснила 33 обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України

За сьогоднішній день російська федерація  обстріляла понад три десятки об’єктів енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

«росія не зупиняється у своїх спробах зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. За даними ДСНС, цієї доби вже зафіксовано 33 обстріли. Ворог продовжує витрачати десятки ракет ціною в сотні мільйонів доларів на те, аби українці день-два побули без світла. Але ми єдині й ми вистоїмо», – написав він.

За його словами, під час вчорашніх обстрілів було знеструмлено 3900 населених пунктів, уже зараз енергетикам та рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів.

«У 3,8 населених пунктів повернулося світло. Стабілізовано постачання електрики в західних областях, практично повністю заживлений Харків і Харківська область. Тривають відновлювальні роботи для забезпечення енергоживлення центральних регіонів та Києва. Їх планується завершити протягом кількох днів», – написав він.

Денис Шмигаль закликав українців обмежити споживання електроенергії в години пік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«З 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми. Вчора українці по всій країні, відгукнувшись на заклик, добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%. Дякуємо всім, хто зробив свій внесок у нашу енергостабільність», – додав він та попередив, що у зв’язку з необхідністю відновити пошкоджену критичну інфраструктуру в деяких регіонах застосовується графік відключень електроенергії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 16:42:03