Львівський портал

Правильне рішення, щоб не потрапити в оточення, – Зеленський про відхід з Авдіївки

Президент Володимир Зеленський уперше прокоментував відхід українських підрозділів із міста Авдіївка, що на Донеччині. Про це він сказав на Мюнхенській конференції з безпеки, передає hromadske.

«Важливо зберегти наших людей […] Рішення правильне, щоб не потрапити в оточення. Ухвалено рішення відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди відійшли на якісь кілометри й росія щось захопила», — заявив президент.

Зеленський назвав рішення про відхід з Авдіївки «абсолютно логічним, справедливим і професійним». Він наголосив, що найголовнішим завданням для України є зберегти життя людей.

Президент відзначив, що контрнаступальні дії росіян на сході України розпочалися у жовтні 2023-го, і відтоді окупанти атакували «нещасну Авдіївку» всією зброєю і всією потужністю, що в них була. «Десятки тисяч» російських солдатів, за словами Зеленського, загинули.

Зеленський додав, що росія зараз має єдину перевагу — це знецінення людських життів, і постійні м’ясні штурми, за словами президента, це доводять.

Відхід з Авдіївки

Уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров’я військовослужбовців.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Під час одного з відходів на вигідніші позиції декілька українських бійців потрапили в полон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-17 12:01:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин