Україна і світ

Працюватимуть в тандемі: які літаки потрібні для деокупації України

Вже третій місяць російська авіація не залітає на контрольовану територію України, проте для деокупації потрібні багатоцільові винищувачі та артилерія, яку постачає Захід.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Багатоцільові винищувачі є дійсно тією зброєю, яка би могла суттєво допомогти в деокупації наших територій – як в роботі по повітряних цілях, так і по наземних. Нам потрібно разом із тими зразками західної артилерії, яку нам вже поставили наші партнери, все ж знищити їхні засоби протиповітряної оборони, – пояснив він.

За його словами, такі літаки, оснащені протирадіолокаційним ракетами, могли б поступово знищувати ППО противника, і далі допомогати в просуванні ЗСУ та звільненні наших територій.

Ігнат також розповів, що система протиповітряної оборони, на жаль, безсила, якщо йдеться про обстріли окупантів реактивною артилерією, від яки страждають прифронтові міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, зенітно-ракетні комплекси також не можуть відбивати ворожі артилерійські обстріли, оскільки лише з одного “пакету” Граду за лічені хвилини вилітає десь 40 реактивних снарядів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 19:38:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин