Україна і світ

Повістки за кордоном для українців не вручатимуть – Веніславський

Українських чоловіків, які перебувають за кордоном, не очікує вручення повісток у разі звернення до іноземних консульств для оновлення персональних даних.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Закон про мобілізацію для тих, хто за кордоном – для чого оновлювати дані

За його словами, подібна процедура необхідна саме для того, щоб співробітники ТЦК розуміли, скільки військовозобов’язаних громадян перебувають за кордоном і не витрачали свій час на оформлення повісток.

Зараз дивляться

— Ми не маємо механізму вручення повістки за кордоном, бо це вручають представники ТЦК СП, а за кордоном, скажімо так, юрисдикція їх не поширюється, — зазначив нардеп.

Що буде, якщо не оновити персональні дані

Водночас ті чоловіки, які не матимуть військово-облікових документів, через 60 днів після набрання чинності Законом про мобілізацію №10449 не зможуть оформити закордонний паспорт та скористатися іншими консульськими послугами.

Щоб отримати такі документи, українським чоловікам віком від 18 до 60 років слід вчасно звернутися до консульств тих країн, де вони тимчасово проживають.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 23:19:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин