Україна і світ

Потрібно повернути українців без примусу: Зеленський про створення міністерства єдності

Фото: Pexels

Ідея створення міністерства єдності, яке відповідало б за повернення з-за кордону громадян України, походила від президента Володимира Зеленського.

За його словами, одне лише Міністерство закордонних справ не впорається з таким завданням. Глава держави розраховує, що рішення щодо нового міністерства ухвалять восени.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами у межах форуму Україна 2024. Незалежність.

Зараз дивляться

Зеленський про створення міністерства єдності

В Україні зараз налічують 10,8 млн пенсіонерів. Крім того, 7,5 млн українців перебувають за кордоном.

— Не вистачить сил міністерству закордонних справ не втратити 7,5 млн українців. Цю ідею я обговорював якраз без Дмитра Кулеби, а з прем’єр-міністром України. Бо це про уряд, і він є голова нашого уряду. Ми проговорювали, що це дуже складна місія для будь-якого міністерства. Я тут не про людей, особистість, а про інституційність цього процесу, – сказав він.

За словами глави держави, якщо вивести з тіні всіх платників податків і якщо не повернути українців додому, то Україна матиме серйозний виклик після війни – як годувати наших пенсіонерів.

— Тому нам потрібно повернути доросле населення в Україну, повернути дітей, студентів. Без примусу. Зробити всі умови, щоб вони хотіли це зробити. З ними треба спілкуватись, – сказав він.

Одним з завдання нового міністерства буде пошук роботи для таких громадян України. МЗС таким зараз не займається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, потрібно протидіяти російській агентурі, яка працює з українцями за кордоном. Він наголосив, що людей перехоплюють та змінюють мислення, підхід, а також хто ворог у цій війні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 15:01:54