Україна і світ

Пошкодження кабелів зв’язку в Червоному морі: найімовірніша причина

У Червоному морі найімовірнішою причиною пошкодження трьох телекомунікаційних кабелів може бути викинутий якір вантажного судна Rubymar, яке атакували хусити.

Пошкодження кабелів у Червоному морі

За даними видання Bloomberg з посиланням на торговельне підприємство, яке працює в регіоні, Rubymar кинув якір під час обстрілу хуситів у Червоному морі.

Генеральний менеджер Міжнародного комітету із захисту кабелів Раян Вопсхалл заявив, що внаслідок цього виникло пошкодження.

Зараз дивляться

У середині лютого біля західного узбережжя Ємену балістичними ракетами було атаковано комерційне судно Rubymar під прапором Белізу, завантажене 41 тис. тоннами добрив. Кілька днів потому на тому ж місці були пошкоджені кабелі глобального інтернету.

Екіпаж покинув 172-метрове судно Rubymar після того, як кинули один із якорів. Судно дрейфувало майже два тижні через район Червоного моря, в якому прокладено кабелі, перш ніж затонути.

У виданні Bloomberg зазначають, що, хоча телекомунікаційні дані, які проходять уздовж пошкоджених кабелів, було перенаправлено, інцидент дає можливість зрозуміти, наскільки вразливою може бути критична підводна інфраструктура.

Місце пошкодження створює значні проблеми для ремонту кабелю. Оператори намагаються визначити, який вид страхування та безпеки вимагають компанії з обслуговування, щоб працювати в зоні потенційних атак хуситів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-06 22:49:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин