Львівський портал

Попри масовані атаки РФ українська енергосистема продовжує стабільно працювати, – Галущенко

Росіяни хочуть занурити Україну в блекаут, але енергетики роблять усе, аби цього не допустити. Відтак попри масовані ворожі атаки українська енергетична система продовжує стабільно працювати  Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає пресслужба Міненерго.

«Росіяни завдають масштабних атак на енергосистему. Обстріли 22 березня стали найбільшими за весь період великої агресії. Їх вплив дуже суттєвий.  Але ключове: енергосистема працює стабільно. Тобто на сьогодні досягти тотального блекауту ворог не зміг», – підкреслив очільник Міненерго.

За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області. Застосовуються графіки відключень.

«На жаль, терористи мають можливість у зв’язку з близькістю до кордону застосовувати різні види зброї у великій кількості, і це має вплив на енергосистему Харківщини», – пояснив він.

Герман Галущенко наголосив, що стабільність роботи енергосистеми вдається підтримувати завдяки щоденній праці енергетиків, силам ППО та втіленню низки технічних та управлінських рішень.

«На запитання, чи купувати генератори і павер-бенки, я завжди відповідаю так: купуйте, готуйтесь, а ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. Як це було минулої зими», – додав міністр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-12 18:24:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин