Львівський портал

Польські фермери знову вийшли на великий протест у Варшаві

6 березня польські фермери знову вийшли на великий страйк у Варшаві. Їхні вимоги ті самі — відмовитися від «зеленого курсу» Європейського Союзу в аграрному секторі та обмежити імпорт продовольства з України. Про це повідомляє hromadske з посиланням на представників Media Lifeline Ukraine з Варшави.

Причиною нового протесту стало те, що на зустрічі прем’єр-міністра Польщі та учасників акції після минулого протесту згоди так і не дійшли. Цього разу до фермерів також долучилися лісники, рибалки та мисливці.

Протест розпочався об 11-й ранку, коли учасники заспівали польський гімн. Біля канцелярії прем’єр-міністра збудували сцену, куди міг вийти кожен охочий з промовою. Утім, як повідомляє TVN24, за декілька метрів від неї нічого не чути через галас. Також під канцелярією протестувальники підпалили шини й фаєри.

Згодом учасники акції рушили до Сейму Польщі. Там вони кидають у поліціянтів петарди та діжки, передає кореспондентка з місця подій.

Водночас на одній із трас до польської столиці утворилась трикілометрова черга з тракторів, пише RMF24. У самій Варшаві та по всій країні перекрили деякі дороги.

Минулого разу подібний протест відбувся у Варшаві 27 лютого. За різними оцінками, у ньому взяли участь від 10 до 30 тисяч людей. Тоді перед маршем мітингувальники заспівали гімн. Також запускали петарди, вмикали сирени та запалювали кілька фаєрів.

Згодом, 29 лютого, у Варшаві розпочалася зустріч прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска з лідерами фермерських протестів.

Нагадаємо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. Зокрема, у трьох пунктах пропуску не пропускали пасажирські автобуси та легкові автомобілі. Згодом у ПП «Рава-Руська», «Устилуг», і «Угринів» все ж почали пропускати пасажирський транспорт.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні. Генконсулка перепросила України, вказавши, що не вірить у те, що це справа рук «справжніх» її співвітчизників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-06 15:29:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин