Львівський портал

Польські фермери тимчасово послабили блокаду кордону з Україною

У ніч проти 9 лютого польські фермери припинили блокування руху в напрямку пункту пропуску «Краківець». Це – тимчасовий захід: страйк обіцяють поновити 13 березня, вказують польські прикордонники. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в етері телемаратону «Єдині новини», передає hromadske.

Загалом наразі залишаються заблокованими 5 пунктів пропуску з Польщею. У чергах загалом на всіх напрямках перебувають приблизно 1700 вантажівок.

«Хоч і пункт напрямку “Краківець” розблокований і рух там відбувається інтенсивний, але там теж продовжує залишатися черга з вантажівок на території Польщі, в очікуванні перетину кордону в бік нашої держави. Це близько 60 вантажівок», – зазначив він.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-10 12:18:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин