Львівський портал

Польща закличе Єврокомісію заблокувати імпорт до ЄС агропродукції з Росії та Білорусі

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який перебуває з візитом у Литві, пообіцяв звернутися до польського Сейму щодо запровадження санкцій проти російської та білоруської сільгосппродукції, повідомляє Європейська правда.

«Хвилину тому я повідомив прем’єр-міністру, що сьогодні звернуся до маршалка польського Сейму щодо запровадження санкцій на російську та білоруську сільськогосподарську продукцію», – сказав Туск після зустрічі з прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте.

Він додав, що необхідне спільне рішення ЄС щодо санкцій проти російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

«Йдеться не тільки про посилення санкцій через напад на Україну та співпрацю Білорусі з Росією, а й ро посилення захисту аграрного сектору Литви та Польщі», – зазначив польський прем’єр.

Він підкреслив, що одним із головних завдань ЄС має стати блокування експорту російської та білоруської сільгосппродукції.

«Ринки дійсно відчувають великий тиск через війну. І, поза всяким сумнівом, одне з головних завдань – це блокування експорту з Росії та Білорусі в країни, які традиційно були одержувачами цієї продукції», – заявив Туск.

Своєю чергою Шимоніте підтримала Туска, однак підкреслила, що це має бути спільне рішення країн ЄС, інакше РФ знайде шляхи обходу подібних обмежень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-04 20:08:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин