Львівський портал

Польща приєдналась до ініціативи Чехії з закупівлі снарядів для України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава приєдналася до ініціативи Чехії щодо закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів для України, зробивши «значний» фінансовий внесок. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Bloomberg.

«Так, ми приєдналися», – сказав Сікорський під час зустрічі з американськими журналістами, організованій виданням Christian Science Monitor у Вашингтоні.

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства Польщі відмовився назвати суму, яку виділяє його уряд.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з тими сигналами, які отримав Київ, українські військові вже в найближчому майбутньому відчують збільшення постачань боєприпасів в межах ініціативи Чехії.

Напередодні повідомляли, що на додаток до обов’язкової закупівлі 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України в межах ініціативи Чехії Прага отримала попередню згоду на купівлю додаткових 200 тисяч снарядів.

Як повідомляв Львівський портал, про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України у потенційних постачальників за межами ЄС, сповістив у лютому президент республіки Петр Павел. Втім на закупівлю потрібно було знайти гроші.

Публічно про участь раніше заявили Нідерланди, які передали на закупівлю боєприпасів 250 мільйонів євро, і Бельгія, яка передасть 200 мільйонів євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-13 13:41:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин