Україна і світ

Польща готова до нестандартних рішень, якщо Німеччина не дозволить дати танки Leopard Україні – МЗС

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Польща готова до нестандартних рішень, якщо Німеччина проти відправки танків Leopard в Україну.

Про це Яблонський сказав в ефірі польського радіо RMF24.

За його словами, Польща готова до рішучих та нестандартних дій, навіть якщо це когось образить.

– Якщо буде сильний опір (відправлення танків Leopard – Ред.), ми теж будемо готові до нестандартних заходів, навіть якщо це когось образить, але не забігатимемо наперед фактів. Постараємося, щоб якнайбільше країн разом із нами, ефективно повпливали на Німеччину, — сказав заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський.

Він зазначив, що в цьому і є суть дипломатії, щоб умовляти партнерів робити певні дії – змінити їхню думку щодо деяких речей. Таке вже траплялося багато разів.

Яблонський повторив заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який раніше дав зрозуміти, що Польща може відправити танки Leopard 2 до України у складі більшої коаліції навіть без згоди Німеччини.

– Згода тут має другорядне значення, ми або швидко отримаємо цю згоду, або самі зробимо те, що вважаємо за необхідне, – сказав Моравецький.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що питання про передачу Україні бойових танків Leopard 2 є можливим, наразі уточнюються певні моменти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди готові сплатити за постачання в Україну танків Leopard у складі коаліції країн-союзниць.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 12:00:54