Україна і світ

Поліція відкрила стрілянину: у Дагестані протестувальники проти мобілізації перекрили трасу

У Дагестані продовжуються протести проти мобілізації. У селі Ендірей Хасавюртівського району 25 вересня місцеві мешканці перекрили федеральну трасу Хасавюрт – Махачкала.

За даними Telegram-каналу Тут Дагестан, із села призвали 110 людей, зокрема тих, хто нещодавно повернувся з армії.

У натовпі мітингарів та силовиків чути автоматні черги.

На відео, що з’явилися з протестів в Ендіреї, чути постріли. Повідомлялося, що силовики випустили автоматні черги у повітря, намагаючись розігнати протестувальників. Втім мітингувальники не розходяться.


Про затриманих та постраждалих поки не повідомляється.

22 вересня у Дагестані вже перекривали федеральну трасу на знак протесту проти мобілізації. Це сталося у Бабаюртівському районі.

З регіонів півдня Росії та Північного Кавказу надходять чимало повідомлень про порушення під час проведення мобілізації на війну в Україні. Зокрема, у Дагестані пунктів мобілізації доставляють багатодітних батьків неповнолітніх дітей, чоловіків без бойового та армійського досвіду тощо.

За даними порталу ОВД-Инфо, станом на 25 вересня щонайменше 796 осіб затримані в 33 російських містах через протести, майже половина від загальної кількості – в Москві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення на території Росії часткової мобілізації. До лав окупантів у Кремлі хочуть залучити 300 тис. росіян.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 18:30:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин