Україна і світ

Поки Україна не стане членом НАТО, США мають бути для неї гарантом безпеки – Годжес

Поки Україна не стане членом НАТО, Сполучені Штати мають бути гарантом безпеки для України. Таку заяву під час Мюнхенської безпекової конференції-2023 заявив колишній командувач армією США у Європі Бен Годжес.

Про це повідомляє Голос Америки. 

Генерал висловив сподівання, що за рік ЗСУ вдасться звільнити всю територію України від окупантів, та вже на наступній Мюнхенській конференції з безпеки це стане головною темою

Зараз дивляться

– Я сподіваюся, що через рік ми з вами будемо сидіти на Мюнхенській безпековій конференції, і говорити про звільнення Україною Криму, і про те, що останній російський солдат вже залишив Донбас, і що повні літаки з українськими дітьми на борту повертаються назад до України із Росії. Я вважаю все це дуже ймовірним, –  сказав Годжес.

Також генерал зазначив, що сподівається, що світ та міжнародна спільнота створить трибунал, щоби притягнути Путіна і та його керівників до відповідальності за тисячі воєнних злочинів. 

– Допоки Україна не стане членом НАТО, принаймні Сполучені Штати мають бути гарантом для України. І потім, звісно, я думаю, що ви побачите, як багато інших націй будуть вишиковуватися у чергу, аби допомогти відбудувати Україну,– зауважив Годжес.

Нагадаємо, армія США оголосила про укладення контрактів на $522 млн із двома компаніями з виробництва артилерійських боєприпасів для України.

Зокрема, замовлення отримали Northrop Grumman Systems і Global Military Products на тлі побоювань, що Україна швидко вичерпує запаси артилерійських снарядів, пише агентство AFP.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Постачання нових боєприпасів заплановано на березень.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-20 17:53:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин