Україна і світ

Поглиблення співпраці: штаб-квартиру НАТО відвідали українські курсанти

CMC and Cadets from Ukraine

Днями відділ спільної безпеки Міжнародного військового штабу прийняв групу українських курсантів у штаб-квартирі НАТО для брифінгу щодо військового співробітництва між Альянсом та Україною. Курсантів офіційно привітав голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

25 українських курсантів з дев’яти Військових академій України ознайомили з НАТО, її структурою та основними завданнями. Вони також дізналися про роль відділу спільної безпеки як керівника усього військового співробітництва в рамках Партнерства Україна — НАТО, а також про механізми та інструменти партнерства НАТО. Візит було організовано в рамках «Робочого плану Військового комітету з Україною» та спрямовано на підвищення обізнаності щодо військового партнерства між НАТО та Україною.

Вітаючи курсантів, адмірал Роб Бауер висловив своє захоплення українськими Збройними Силами, які невпинно та відважно борються та відкидають російські війська зі своєї землі.

«Ваша сила і стійкість вразили світ. Ви докорінно змінили сучасну війну. Ми бачимо це в блискавичній швидкості та ефективності, з якою ви використовуєте нову зброю. І ми бачимо це у вашому стратегічному баченні та практичному, тактичному блиску. Ви знову і знову перевершуєте суперника, роблячи вражаючий і обнадійливий прогрес», — підкреслив він.

Протягом останніх 25 років НАТО віддано партнерству з Україною, забезпечуючи навчання, підтримку оборонних реформ і заохочуючи оперативну сумісність. З початком війни в Україні члени НАТО та партнери посилили свою практичну підтримку та надання необхідної допомоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Сьогодні 50 країн підтримують Україну летальною, нелетальною та фінансовою допомогою. Союзники по НАТО постачають передові системи, включаючи артилерію, протиповітряну оборону та бронетехніку; системи мобільного супутникового зв’язку; обладнання для протидії хімічним і біологічним загрозам, а також пальне, зимовий одяг, медичне приладдя та забезпечуючи навчання парамедиків. Наша підтримка залишатиметься непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно», — підкреслив адмірал Бауер.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 12:13:57