Україна і світ

По Луцькому ТЦК вночі відкрили вогонь: постраждав військовий

Фото: Depositphotos

Вночі 27 серпня, під час комендантської години, стався озброєний напад на пост охорони Луцького ТЦК.

Правоохоронці вже розпочали пошук нападників.

Про це 28 серпня повідомили в Оперативному командуванні Захід.

Зараз дивляться

Напад на Луцький ТЦК

– 27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат М., який зараз знаходиться на лікуванні у госпіталі. Солдати роти охорони, які у цей час несли службу, діяли рішуче згідно обставин і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцю вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці, – йдеться у повідомленні.

У ОК Захід нагадують, що ТЦК — це режимний обʼєкт і у випадку загрози життю військовослужбовців — військові мають право відкривати вогонь на ураження.

– Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони, — це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ТЦК. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил, – йдеться у повідомленні.

У командуванні додають, що усі любителі стріляти у військових “будуть покарані відповідно до чинного законодавства”, а правоохоронні органи вже розпочали пошук вчорашніх нападників.

– До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону, – повідомили в ОК Захід.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у Ворохті Івано-Франківської області місцеві напали на автомобіль ТЦК. Люди заявляють, що через блокпост до Ворохти не їдуть туристи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 00:13:59