Україна і світ

Південна Європа потайки закуповує у Росії рекордні обсяги нафти – Bloomberg

Країни південної Європи потайки проводять рекордні закупівлі російської нафти, порушуючи антиросійські санкції Заходу.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела.

– Постачання російської нафти в порти Італії та Туреччини глобально зросли, як і в цілому в Середземноморський регіон, ставши найвищими з середини червня, – кажуть вони.

Крім того, за сім тижнів до максимуму зросли постачання сирої нафти з експортних терміналів у Балтійському та Чорному морях на нафтопереробні заводи в Італії. А от постачання до Туреччини були найбільшими за шість тижнів.

Іспанія прийняла свій перший вантаж сирої нафти Urals з квітня, причому партія, що належить казахстанській KazTransOil, була доставлена ​​в Більбао.

Минулого тижня також відбувся перший з лютого вантаж Urals до Греції. А Болгарія та Румунія наростили обсяги купівлі російської нафти до 255 тис. барелів на добу.

– Збільшення потоків до низки європейських країн перед набуттям чинності санкцій демонструє труднощі, які матиме регіон у намаганнях вийти з-під залежності від російської нафти. Ідентифікація деяких із цих вантажів як неросійських, навіть якщо вони належать до російського сорту, доставленого з російського порту, показує, наскільки важко буде контролювати санкції, коли вони набудуть чинності в грудні, – зазначили в агентстві.

Якщо порівняти нинішні показники відвантаження російської сирої нафти з лютневими, то вони низькі. Однак за чотири тижні середні поставки зросли до найвищого рівня – на 3,25 млн барелів на день.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Bloomberg повідомляло, що РФ, ймовірно, знайшла новий спосіб оминати санкції на транспортування нафти. Для цього вона використовує нафтовий термінал Ель-Хамра у Єгипті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-09 11:42:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин