Україна і світ

Після скандалу з харчуванням військових на Одещині: у медзакладах призначать відповідальну особу


У медзакладах Одеської області призначать відповідальних за харчування військовослужбовців на лікуванні. Рішення ухвалено після скандалу з голодуванням бойового медика через погані умови в психлікарні.

Таке рішення ухвалено за підсумками селекторної наради з керівниками медичних закладів області, в яких проходять стаціонарне лікування військовослужбовці.

Підсумки наради

Селекторна нарада пройшла під головуванням директора Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації Оксани Рокунець-Сорочан.

Зараз дивляться

За підсумками наради, генеральним директорам медзакладів було доручено:

  • взяти під персональну відповідальність контроль за дотриманням особливостей лікування та харчування військовослужбовців у підпорядкованих закладах охорони здоров’я;
  • наказом керівника визначити в кожному лікувальному закладі відповідальну особу за комунікацію з військовослужбовцями, які отримують лікування, завідувачами відділень і командирами військових частин зі з’ясування та вирішення нагальних проблем військових.

Оперативне реагування

– Визначена особа буде відповідальним комунікатором за якість і своєчасність надання медичної допомоги військовим, які перебувають на лікуванні, з метою оперативного реагування на їхні нагальні потреби, – йдеться в повідомленні.

Крім того, під час наради було домовлено щотижня заслуховувати на нарадах проблеми, які виникають як у комунікації та лікуванні, так і супроводі військових, які проходять лікування в цивільних закладах охорони здоров’я.

Також буде створено резерв лікарських засобів і виробів медичного призначення для забезпечення безперебійного надання медичної допомоги військовослужбовцям.

Бойовий медик оголосив голодування

Нагадаємо, що минулого тижня бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через погане харчування та умови перебування в одеській психлікарні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На скандал оперативно відреагували в Одеській ОВА, пообіцявши поліпшити харчування в психлікарні, перевівши її на кейтеринг і забезпечивши продуктами від супермаркетів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 10:09:23