Україна і світ

Підтримуватимемо Україну, допоки це буде потрібно — Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін під час спільної пресконференції із Державним секретарем США Ентоні Блінкеним, міністром закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса та міністром оборони Японії Хамада Ясукадзу повідомив, що Пентагон підтримуватиме Україну, допоки це буде потрібно. Він зазначив, що союзники та партнери залишаються єдиними у зусиллях Америки.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Ми зосереджені на тому, щоб зробити все можливе, щоб переконатися, що українці мають можливості, необхідні для успішного захисту своєї суверенної території. Ми збираємося провести наступного тижня в Німеччині ще одну зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», де зберуться близько 50 міністрів оборони, щоб обговорити, які потреби України зараз і що їм потрібно, щоб бути успішним у майбутньому», — акцентував Ллойд Остін.

Речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер під час брифінгу в Пентагоні зазначив, що міністр Ллойд Остін із нетерпінням чекає зустрічі з главами оборонних відомств із приблизно 50 країн, які входять до цієї важливої групи. Він уточнив, що під час зустрічі головуватимуть міністр оборони США Ллойд Остін і керівник Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі. Патрік Райдер також підкреслив, що ця контактна група «відіграла важливу роль у визначенні, синхронізації та забезпеченні військового потенціалу, необхідного українцям для захисту своєї Батьківщини від російської агресії».

«Ми разом із Україною виступаємо проти війни президента путіна, яка загрожує принципам, що лежать в основі міжнародного порядку, заснованого на правилах, включно з тим, що всі нації повинні мати можливість прокласти свій власний шлях і поважати свій суверенітет, незалежність і територіальну цілісність. Ми працюємо разом із нашими партнерами з «Великої сімки», щоб запровадити скоординовані санкції проти росії за її агресію в Україні, а також допомогти Україні відремонтувати, відновити та захистити свою енергетичну мережу, що перебуває в бойових умовах. Ми з нетерпінням чекаємо на лідерство Японії в реалізації амбітного порядку денного щодо цих та інших пріоритетів під час її головування у G7 цього року, кульмінацією якого стане саміт у Хіросімі», — зазначив Державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Щодо росії ми підтвердили нашу думку: агресія проти України розхитує основи міжнародного порядку; звинувачуємо росію в безрозсудній ядерній риториці та атаках на цивільну інфраструктуру; і погодилися продовжувати нашу рішучу підтримку Україні», — наголосив міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Незважаючи на те, що агресія проти України відбувається в Європі, вона має глибокі наслідки для країн світу, включно з Азією, тому що це виклик не лише Україні й життю та способу життя її народу, це виклик усьому міжнародному порядку, заснованому на правилах і принципах, які лежать в основі цього порядку, які є такими важливими в кожній частині світу: суверенітет, незалежність, територіальна цілісність, право формувати власне майбутнє. Ось чому Японія з першого дня була таким сильним партнером з нами та багатьма іншими країнами в прагненні підтримувати цей порядок, незалежно від того, чи йдеться про агресію росії, чи в будь-якій іншій сфері», — зазначив Державний секретар США Ентоні Блінкен.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-13 15:29:47