Україна і світ

Підрив Каховської ГЕС – В Укренерго змінюють режим роботи ГЕС

НЕК Укренерго разом із Укргідроенерго опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС.

Про це повідомляється у Telegram-каналі НЕК Укренерго.

— Змінюється режим роботи гідроелектростанцій для зменшення обсягу води, що надходить у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів.

Компанія додала, що експорт до Польщі здійснюється з 10 до 15 години, імпорт зі Словаччини – з 16 до 19 години. У вечірній пік споживання імпорт та експорт відсутні.

Також повідомляється, що Укренерго повернуло в роботу одну з магістральних ліній, яка була пошкоджена внаслідок масованої ракетної атаки ворога, що підвищило надійність живлення одразу кількох областей у центральному регіоні.

Нових пошкоджень магістральних мереж немає, але є пошкодження мереж обленерго на Сумщині. Також ворог обстріляв територію однієї з електростанцій на Донеччині, станція працює. Нових пошкоджень у магістральних мережах немає.

У компанії звернули увагу, що продовжуються ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, внаслідок чого в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. Тому системний оператор просить розподіляти використання електроенергії та переносити роботу потужних приладів із вечора на інший час доби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-07 12:43:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин